Menu

U Distriktu starta realizacija infrastrukturnih projekata vrijednih pet miliona dolara Istaknuto

Business-IntelligenceOdjeljenje za javne poslove brčanske Vlade, u ponedeljak je potpisalo Ugovor sa Svijetskom bankom za razvoj, kojim ova finansijska institucija podržava oporavak BiH od katastrofalnih poplava 2014. godine. Distrikt, po ovom osnovu dobija pet miliona dolara, namjenjenih sanaciji deset infrastrukturnih projekata

 

Obuhvaćeno je pet mostova, sanacija dijela Savskog nasipa, čišćenje riječnih korita i kanalske mreže-objeda-, kao i gravitacionog ispusta u Vučilovcu, te dva putna pravca: Maoča Rašljani i Maoča-Islamovac.

 

«Sve je spremno za uvođenje izvođača u posao kad je riječ o rekonstrukciji dva mosta u naselju Cvijanovići-Bijela, i to «Brankovog, i Željeznog» mosta, kao i sanaciji, od poplava, putnih pravaca Maoča- Rašljani i Maoča-Islamovac. Ukupna vrijednost ova četiri projekta je 1.554.000. maraka», rekao je šef resornog odjeljenja Sabrija Jašarević.

 

Inače, realizaciju Ugovora nadzira će Vlada Republike Srpske, jer unutar nje djeluje «Jedinica za koordinaciju kreditnih sredstava Svjetske banke», a svi predviđeni radovi, biće okončani do kraja ove građevinske sezone, precizirao je Jašarević.

 

/Admir Kadrić / Radio Brcko/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com