Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Brčanski fudbalski klubovi traže smjenu Izeta Bande i Muharema Ramića Istaknuto

ns brcko"Udruženje fudbalskih klubova Brčko distrikta BiH" uputilo je dopis u kojem stoji da je za večeras u 17 sati zakazan sastanak na kojem će se razgovarati o smjeni predsjednika Nogometnog saveza Brčko distrikta BiH Izeta Bande i sekretara Muharema Ramića – Mića.

 

Iz Udruženja podsjećaju da je Izet Banda na mjestu predsjednika Nogometnog saveza Brčko od 1988/89.

 

Kako se navodi večeras će između ostalog klubovi dati i podršku FK "Izbor" Brčko koji je pet dana pred prvenstvo dopisom iz Saveza Tuzlanskog kantona izbačen iz Druge lige, grupa sjever.

 

Klubovi Brčko distrikta BiH će između tražiti i istupanje iz Tuzlanskog nogometnog saveza i birat će novo rukovodstvo u Distriktu, jer kako ističu dosadašnji rezultati rukovodećih ljudi nisu na zadovoljavajućem nivou.

 

Iz Udruženja napominju da je Tuzlanski fudbalski savez naklonjen gradačačkim klubovima, dok su od navedenih brčanskim klubovima okrenuta leđa.

 

"Klubovi neće nastaviti takmičenje koje je na programu u nedjelju bez obzira na sankcije i kazne koje slijede. Svi klubovi Distrikta koji nisu obaviješteni mole se da dođu i podrže drugi po tradiciji klub u Brčkom", kazali su iz Udruženja.

 

Kandidat za predsjednika će se večeras saznati.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com