Menu

Od ponedeljka konkurs za 100 pozicija u brčanskim osnovnim i srednjim školama Istaknuto

Senad Osmanovic aug 2017 infoŠef Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović za "infobrcko.com" kazao je da će od ponedeljka /21.8./ biti otvoren konkurs za 100 pozicija u osnovnim i srednjim školama.

 

Konkurs će biti raspisan za 60 pozicija u osnovnim školama i 40 u srednjim školama.

 

"Od ovih 100 pozicija ukupno 36 će biti na neodređeno, dok će ostalo biti na određeno. Novina od ove godine jeste što će biti zaposleni i vjeroučitelji u srednje škole. Podsjećam, prije tri godine Vlada Distrikta je donijela odluku o uvođenju vjernauke u srednje škole", kazao je Osmanović.

 

Školska godina početi će 4. septembra i prema riječima Osmanovića nakon duži niz godina ovogodišnja školska godina početi će kako treba.

 

"Školska godina počinje 4. septembra i do realizacije konkursa pozicije će biti popunjene po privremenim i povremenim poslovima tako da će nastava biti 100% zastupljena. Ima rapoloživi kadar, a ono što ne bude na našem Zavodu za zapošljavanje možemo podijeliti po prekovremene sate. Nakon duži niz godina nastava će početi kako treba", kazao je Osmanović za "Infobrcko.com".

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com