Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Članovi Akademije sporta „Lokomotiva" Brčko na međunarodnom turniru u Italiji Istaknuto

Lokomotiva-3Članovi Akademije sporta „Lokomotiva" posjetili su jučer gradonačelnika Brčko distrikta BiH Sinišu Milića u Gradskoj vijećnici, pred polazak na međunarodni turnir u Italiju gdje će se pored učesnika iz Austrije, Švicarske, Italije takmičiti i seniorski uzrast ovog kluba.

 

Predsjednik kluba Goran Vasić, trener mlađih kategorija Radomor Prijo te kadeti uzrasta do 15 godina predstavili su gradonačelniku Miliću svoje dosadašnje uspjehe i naveli da su samo tokom ove godine učestvovali na mnogobrojnim turnirima širom Evrope poput Češke, Grčke, Francuske, Mađarske, ali i na turnirima u regionu. Cilj učešća na ovakvim turnirima je, kako su istakli, afirmacija i sticanje iskustva rukometaša svih kategorija.

 

Generacija dječaka 2002. godište Akademije sporta „Lokomotiva" je u augustu ove godine postala prvak Sportskih igara mladih BiH i izborila završnicu na međunarodnim igrama u Splitu.

 

Kako je istaklo rukovodstvo kluba, od 2002. godine tri puta su bili juniorski prvaci BiH, a stalni su učesnici u svim kategorijama kada su u pitanju državna prvenstva.

 

Gradonačelnik Siniša Milić čestitao je rukometašima na uspjesima.

 

„Svaki vaš nastup van Distrikta promocija je našeg grada i vi, kao i svi drugi uspješni sportisti, naši ste najbolji ambasadori", kazao je Milić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com