Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 3532

Šahovski klub "Magnus" Brčko organizuje "Treći regionalni bajramski šahovski turnir" Istaknuto

amir sah magnus brcko turnir mart 20177Šahovski klub "Magnus" Brčko distrikta BiH 10. septembra organizovat će "Treći regionalni bajramski šahovski turnir" koji će se održati u porostorijama kluba u Brčkom.

 

Predsjednik "Magnusa" Amir Sinanović kazao je da će se turnir igrati po švajcarskom sistemu u devet kola s tempom igrača od 15 minuta.

 

"Na turniru očekujemo preko pedeset igrača iz Hrvatske i BiH. Za najbolje osigurane su i novčane nagrade. 250 maraka je raspoređeno na prvih 5 nagrada i imamo dvije koje su za najmlađeg igrača do 25 godina i za najboljeg igrača ŠK "Magnus". Također, cilj nam je i da promovišemo šah kako bi privukli i mlađu populaciju. Sa školom šaha, kadetskom školom počinjemo u septembru i odnosi se za djecu od 6 do 16 godina", kazao je Sinanović.

 

Takmičari se mogu prijaviti najkasnije do 9.septembra. do 20 sati i obavezni su sa sobom ponijeti jedan komplet šahovske opreme sa digitalnim satom.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com