Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Bh. navijačima za Irsku potrebne vize Istaknuto

bhnavijaciba

Nogometni savez Republike Irske odvojio je 2.500 ulaznica za bh. navijače, koji namjeravaju putovati i bodriti reprezentaciju BiH u uzvratnoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Agencija Centrotours će i ovog puta organizovati putovanje za bh. navijače.


Direktor Centrotoursa Muamer Lutvić je u izjavi za portal Klix.ba rekao da mu je poznata procedura dobijanja vize za Republiku Irsku. Oni koji budu putovali sa Centrotoursom će navjerovatnije biti pošteđeni komplikacija.

"Već smo putovali u Irsku i znamo da se ambasada za nas nalazi u Ljubljani. Ovog puta ćemo uraditi istu stvar, skupiti pasoše putnika i poslati ih u Ljubljanu. Nadam se da ćemo sutra stići objaviti program putovanja, već smo dogovorili određene stvari. Važno je napomenuti da oni koji razmišljaju o putovanju u Irsku moraju donijeti odmah odluku, jer procedura je takva da pasoše moramo poslati do 1. novembra. Nemamo dovoljno vremena, sama procedura predavanja pasoša traje otprilike sedam dana", izjavio je Lutvić.

Problem će biti samo ako putnici budu morali pojedinačno ići u Ljubljanu po vizu, što je malo vjerovatno.

bhnavijaciba

"Obično zamolimo da nam se skrati spisak potrebne dokumentacije među kojima su različite uplatnice i potvrde. Mi ne možemo garantovati da će svako dobiti vizu, ali ćemo se potruditi da svima omogućimo što lakšu aplikaciju i putovanje. Ako bude sve isto kao prošli put, biće dobro, no, ako se bude moralo ići pojedinačno u Ljubljanu, to bi bila katastrofa. Nadam se da neće doći do toga, dodao je direktor Centrotoursa.

Utakmica Republika Irska - BiH se igra 16. novembra na stadionu Aviva u Dublinu. Naš savez je dobio 2.500 ulaznica.

"To je veliki, prelijep stadion, a 2.500 je malo za nas, jer će doći dosta naših navijača. S nama će definitivno ići veća grupa. Što se tiče cijena, odredit ćemo ih uskoro uzimajući u obzir komfor putnika", završio je Lutvić.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com