Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Policija Distrikta pojačava kontrole: Pješaci i vozači dobro pazite kako postupate u saobraćaju Istaknuto

PJESACI-U-SAOBRACAJUPolicija Brčko distrikta BiH obavještava javnost da će policijski službenici u narednom periodu provoditi aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu, brzine kretanja vozila, kontrolu alkoholiziranosti vozača, te nepropisnog parkiranja vozila i kretanja pješaka u saobraćaju.

 

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenim radnjama bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima i pješacima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno uspostavljanje kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se koristiti prilikom vršenja kontrola, te procedurama koje se odnose na primjenu zakonskih odredbi.


Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, vršiće se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.


"Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, a posebno da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju", kazali su iz Policije Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com