Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Damir Bulčević: Cilj nam je da "Biznis forum Brčko" preraste u investicijski forum Istaknuto

Damir Bulcevic profPrvi "Biznis forum" Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održati će se od 8. do 10. novembra, a glavna tema ovog događaja biti će „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH".

 

Da se radi o značajnom poduhvatu potvrđuje i činjenica da će oko trinaest ambasada u BiH prisustvovati ovom događaju na kojem se između ostalog očekuje dolazak i privrednika iz mnogobrojnih zemalja kao i učešće 80-ak privrednika s područja BiH. Također, Dennis W. Hearne koji je prije nekoliko dana izabran za novog supervizora za Brčko distrikt BiH svoj prvi dolazak u Brčko najavio je na dan održavanja "Biznis foruma".

 

Istorijski događaj

 

Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH i direktor "Biznis foruma" Damir Bulčević kazao je za "infobrcko.com" da upravo navedene najave pokazuju značajnost ovog događaja, te da će "1. Biznis forum" možda biti i istorijski događaj.

 

"Biznis forum u Brčkom koji će se održati početkom novembra možda će biti i istorijski događaj. Ono što bi trebalo biti značajno za Brčko distrikt BiH i za privrednike Distrikta je novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH, odnosno prihvatanje mišljenja svih sudionika "Biznis foruma" s jedne strane privrednika, s druge strane stručnih osoba koji će učestvovati u panelima i s treće strane Vlade Distrikta koja treba da kreira programe koji će biti u korist privrednoj zajednici Distrikta, prije svega privrednicima Distrikta, a i privrednicima u regionu. Na ovaj događaj do sada je potvrdilo učešća 13 ambasada iz BiH sa delegacijama svojih privrednika, također agencija koja je zadužena za saradnju sa turskom privrednom zajednicom, dva ministra iz Turske iz grada Cankiri, Kemal Kozarić će biti jedan od panelista na prvom panelu lokalni regionalni razvoj. Pored toga kancelarija supervizora je najavila da će prvi dolazak novog supervoizora Denisa Hearnea upravo biti na ovaj događaj što pokazuje važnost ovog događaja. Smatramo da će "Biznis forum" biti jedan od najvećih privrednih skupova", kazao je Bulčević za "infobrcko.com".

 

 

 

Damir Bulcevic 34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razvoj Distrikta i šansa za sve privrednike

 

Dodajući da je osnovni cilj "Biznis foruma" upravo novi ciklus razvoja Distrikta.

 

"Cilj "Biznis foruma" je kao što tema govori "Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH", a to znači da u sve odluke i programe koje kreira Vlada Distrikta moramo uključiti stručno mišljenje i moramo uključiti puls privredne zajednice. Sekundarni cilj "Biznis foruma" je poslovno umrežavanje, jer privrednici iz Distrikta imati će priliku da se upoznaju sa programima koje nude agencije i ambasade koje će biti prezentirane na "Biznis forumu" kao i poslovno umrežavanje između samih privrednika. Navest ću činjenicu da će ambsadorica Indonezije sa sobom dovesti ambasadora Indonezije u Španiji sa kojim dolazi delegacija šest ili sedam najvećih proizvođača u svijetu. To je jedinstvena prilika da se naši privrednici uvežu sa njima. Također, biti će delegacija iz Turske, Hrvatske, delegacija privrednika iz Srbije i drugih zemalja. Ono što želim istaći jeste da će Razvojna agencija "Vjeverica" iz Županje imati svoju prezentaciju za poljoprivredne proizvođače koji mogu putem njih besplatno kreirati svoje podružnice u Županji i na taj način sa svojim proizvodima moći će biti na tlu Evropske unije. Dakle, vrlo značajna priča će se dešavati i ovom prilikom pozivam sve i poljoprivredne proizvođače da se uključe i da se prijave na ovaj naš "Biznis foirum", kazao je Bulčević.

 

Pripreme

 

Nakon završetka "1. Biznis foruma" Bulčević naglašava da tu nije kraj dodajući da će se odmah krenuti u realizaciju priprema za drugi Forum.

 

"Mi ćemo nakon završetka "1 Biznis foruma" krenuti u realizciju i drugog i do tada ćemo imati mnogo vremena i iskustva da sve one greške koje smo do sada imali ispravimo i da na jedan još kvalitetniji način prezentujemo Distrikt. Želja organizatora ovog "Biznis foruma" je da ne bude samo "Biznis forum", nego da on preraste u investicijski forum", kazao je Bulčević za "infobrcko.com"

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com