Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Mičić: Bijeljina, Tuzla, Žepče i Brčko imaju veliki broj stanovnika, pa je logična i brza cesta Istaknuto

autoput-ilustracija-1024x671U sjedištu Federalne vlade danas je održan sastanak o definisanju optimalne varijante trase brze ceste od Sarajeva do Beograda, a na osnovu inicijative pokrenute od Republike Turske.


Sastanku su prisustvovali premijer FBiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH Adnan Terzić, gradonačelnici Tuzle, Bijeljine i Brčko Distrikta BiH Jasmin Imamović, Mićo Mićić i Siniša Milić, te načelnici Žepča i Orašja Mato Zovko i Stanko Vincetić.

 

Premijer Novalić je naglasio da je definisanje trase brze ceste do Beograda neophodno, te da je jasno da taj pravac mora biti isplativ.

 

"Od te trase korist treba da ima što veći broj ljudi. Svi uslovi, ekonomske pretpostavke, čak i one multikulturalne su tu", kazao je Novalić.

 

On je dodao da sjeveroistočni koridor ima najbolje pretpostavke.

 

"Snaga ovog prijedloga je demografska, jer uključuje milione ljudi. Ovo je nešto što integriše BiH", naveo je gradonačlenik Tuzle Imamović.

 

I gradonačelnik Bijeljine Mićić smatra da je ovo logična inicijativa.

 

"Bijeljina, Tuzla, Žepče i Brčko imaju veliki broj stanovnika, pa je logična ova trasa", rekao je Mićić.

 

(Vijesti.ba)

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com