Menu

Šta kažu građani Brčkog o “1. Biznis forumu” Istaknuto

brcko gradjaniNakon najave da se u Brčkom održava "1. Biznis forum" i da se radi o važnom događaju za ovu lokalnu zajednicu i građani Distrikta su dali svoje mišljenje.

 

Nenad iz Brčkog je diplomirani ekonomista i kaže da je za Biznis forum saznao putem medija i na osnovu navedenog očekuje pozitivne pomake nakon ovog događaja.

 

"Milsim da je konačno vrijeme da se nešto uradi kada je u pitanju razvoj ekonomije na ovom području. Brčko ima te kapacitete, ali je problem što je vlast spora ne samo ovdje nego u cijeloj BiH. U pokretanje Biznis foruma vidim nešto pozitivno, odnosno ostanak mladih u Brčkom, a ne odlazak", kazao je Nenad.

 

Senad je, također, čuo za Biznis forum i očekuje da se nešto promijeni, naročito kada je u pitanju ekonomski standard građana.

 

"Nije tajna da ljudi žive na rubu egzistencije i ovakav način upravljanja nije dobar. Biznis forum je možda početak nečega pozitivnog što je trebalo davno organizovati takvo nešto. Građani slabo vjeruju u promjene, ali ne trebamo stalno tako razmišljati. Nadam se da ovaj Forum neće biti samo jedna loša slika u nizu", kazao je Senad.

 

Stojan je penzioner i kaže da nikada nije lošije živio. Slabo očekuje od Biznis foruma, ali, opet, kako kaže, postoji malo optimizma.

 

"Teško mi je povjerovati da će neko krenuti konačno sa boljim promjenama koje bi donijele svima nama bolji život. Dosadašnja praksa svih vlasti nije to pokazala. Mada, vidim da je direktor Foruma mlad čovjek, te se nadam da će stvarno nešto učiniti i pokrenuti to kolo pozitivnog napredka", kazao je Stojan.

 

Ajla je majka i već nekoliko godina je na biro. Za Forum je čula preko medija i misli da je riječ o dobrom potezu.

 

"Treba se razgovarati, ali ne da se samo završi na praznom razgovoru i dogovoru. Svi mi znamo kako se ovi na vlasti dogovaraju i zato ima nazadak, a ne napredak. Forum jeste dobar potez i vrijeme je da se mijenja sadašnje stanje,, jer ako se nastavi ovakvim tempom Brčko će biti grad staraca. Ako nema posla, nema ni ljudi. Ja sam na biro i ako razni biznisi i forumi urode plodom ja ću biti sretna što ću bez problema moći naći posao u svom gradu", kazala je Ajla.

 

U svečanoj sali brčanske Vijećnice večeras će biti upriličen koktel dobrodošlice za učesnike "1. Biznis foruma" Brčko distrikta BiH, a zvanično otvaranje ovog do sada najvećeg foruma u Brčkom na temu ekonomije i biznisa održati će se sutra /9.11./ u Domu kulture u Brčkom.

 

Glavna tema ovog događaja biti će „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH".

 

Na ovom događaju učestvovati će oko desetak ambasada kao i oko osamdeset privrednika iz mnogobrojnih zemalja.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com