Menu

Novi supervizor za Brčko Dennis W. Hearne: Zabrinut sam za Distrikt Istaknuto

supervizor denis1Novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizora za Brčko distrikt BiH Dennis W. Hearne danas je prvi put posjetio ovu lokalnu zajednicu i sastao se sa gradonačelnikom Sinišom Milić i zamjenikom gradonačelnika Antom Domić.

 

U toku razgovora supervizor je kazao da je zabrinut zbog trenutne situacije u Distriktu i negativnog utjecaja koji može imati na rad i postignuće institucija naglašavajući da se ne smije dozvoliti da se zasjeni napredak ove lokalne zajednice.

 

"Kao što je bio slučaj sa mojim prethodnicima u potpunosti sam posvećen očuvanju stabilnosti i održivosti Distrikta kao i saradnji sa zvaničnicima i institucijama Distrikta. Planiram aktivno i pažljivo pratiti sve događaje u Brčkom i biti ću ovdje često. Na sastanku sam ukazao na svoju zabrinutost zbog trenutne situacije u Distriktu i negativnog utjecaja koji može imati na rad i postignuće institucija Distrikta, kao što smo imali priliku vidjeti u skorašnjem zastoju u radu i bojkotu. Svi se moramo suočiti sa politikama na svim nivoima, ali ne smije se dozvoliti da se zasjeni napredak i odgovornost prema građanima. Vlada mora da radi u interesu građana. Drago mi je što se moja posjeta podudara i kada se održava i "Biznis forum". Brčko ima velike prednosti i mislim da je vrijeme da se to iskoristi", kazao je Hearne.

 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić kazao je da je u toku razgovora pored negativnosti utvrđeno da je ostvaren i određeni napredak u razvoju Distrikta, ali i da postoje šanse koje se još uvijek ne koriste na adekvatan način.

 

supervizor denis1 milic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Iako je ambasador tek imenovan za supervizora moram reći da sam oduševljen njegovim poznavanjem i razumijevanju situacije u Distriktu i da sam ohrabren najavom da ćemo imati saradnju. Siguran sam da će naša komunikacija biti u interesu građana Distrikta. Nezaobilazna tema u razgovoru je bila i aktuelna situacija u Distriktu i konstatovano je da je ostvaren određeni napredak u razvoju Distrikta, ali i da postoje šanse koje se još uvijek ne koriste na adekvatan način, te da je u narednom periodu neophodno preduzeti dodatne napore kako bismo stvari u Distriktu, prije svega privredu, pokrenuli u pozitivnom pravcu", kazao je Milić.

 

Supervizor sutra će se sastati i sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrić i njegovim zamjenikom Ivicom Filipović, a najavio je i svoje prisustvo na "1. Biznis forumu" Brčko.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com