Menu

Novi supervizor za Brčko sastao se sa predsjednikom Skupštine Distrikta Esedom Kadrić /Foto/ Istaknuto

supervizor denis i kadric 2Novoimenovani prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizora za Brčko distrikt BiH Dennis W. Hearne jutros se sastao sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrić i njegovim zamjenikom Ivicom Filipović na kojem su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Brčkom kao i p pitanjima ekonomije, privrednog razvoja Distrikta i intenziviranja reformskih procesa.

 

Predsjednik Skupštine Esed Kadrić izrazio je zadovoljstvo susretom i posebno spremnošću supervizora Hearna da pomogne u rješavanju pitanja i problema koji postoje u Distriktu.


„Drago mi je da ćemo u budućnosti imati više ovakvih kontakata i razgovora i da će supervizor Hearn češće boraviti u Brčkom. Uvjeren sam da će nam njegovo veliko diplomatsko ali i iskustvo u operativnom rješavanju problema biti od velike koristi", kazao je Kadrić.

 

Podsjećamo Dennis W. Hearne se jučer sastao i sa gradonačelnikom Distrikta Sinišom Milić i njegovim zamjenikom Antom Domić gdje je izjavio da je zabrinut zbog trenutne situacije u Distriktu i negativnog utjecaja koji može imati na rad i postignuće institucija.

 

Supervizor danas će prisustvovati i "1. Biznis forumu" u Brčkom koji će okupiti oko desetak ambasada kao i oko osamdeset privrednika iz mnogobrojnih zemalja.

 

supervizor denis i kadric 1supervizor denis i kadric 2supervizor denis i kadric 3

 

 

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com