Menu

Brčko grad na vodi konačno dobio "Nautički klub Brčko" Istaknuto

nauticki klub brcko logoBrčko grad na vodi konačno je dobio Udruženje za sve zaljubljenike rijeke i nautike pod nazivom "Nautički klub Brčko".

 

Iz kluba su kazali da je osnovna aktivnost promocija nautičkog sporta u Brčko distriktu BiH i stvaranje osnovnih tehničkih i infrastrukturnih pretpostavki za obavljanje istog, kroz učlanjenje što većeg broja vlasnika plovila u Brčko distiktu BiH kao i kandidovanje i realizaciju ideja u tom pravcu.

 

"Zadovoljstvo nam je obavijestiti građane da je Brčko distrikt BiH, kao grad na vodi, sada i zvanično kadar ponuditi aktivnosti svojstvene ljubiteljima i zaljubljenicima rijeke i nautike. Uprava kluba započala je i aktivnosti izgradnje prostorija kao i dobijanje katastarske lokacije za sjedište "Nautičkog kluba Brčko" koje će se nalaziti na lokalitetu Ficibajer. Ovim će se stvoriti uslovi za neposredno i svakodnevno razmjenjivanje iskustava, mišljenja, ideja, a sve sa ciljem rješavanja barijera sa kojima se susreću vlasnici plovnih objekata", kazali su iz "Nautičkog kluba Brčko".

 

Trenutno je i u izradi i web prezentacije samog udruženja na stranici www.nkbrcko.com,a sve akcije sa živopisnim fotografijama, predstavit će se i putem facebook stranice "Nautički Klub Brčko" - https://www.facebook.com/nkbrckocom/?notif_id=1510262100838237¬if_t=page_invite,koja će ujedno biti mjesto gdje će se moći interaktivno da razmjenjuju iskustva i ideje.

 

"Pozivamo sve ljubitelje nautike i vlasnike plovnih objekata na rijeci Savi da se priključe i aktivno sudjeluju u radu udruženja kako bi zajedničkim snagama izborili svoja prava i obezbijedili bolje uslove. Poseban fokus udruženja u prvoj godini postojanja biće prevashodno usmjeren na priključak električne energije, vode, rampe za spuštanje plovila, a u dogledno vijeme i izgradnju ozbiljnog veza kakav dolikuje gradu koji ima preko 300 registrovanih plovila", kazali su iz "Nautičkog kluba Brčko".

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com