Menu

B7D7675F 620C 4A01 9F15 509A61FC7FE4

Horde zla traže ostavku Uprave FK Sarajevo i Dine Selimovića: Mi živimo za Sarajevo, vi živite od Sarajeva Istaknuto

horde zlaNavijači Sarajeva, popularne Horde zla, su na posljednja dva susreta ekipe s Koševa protiv Slobode i Slavije skandirale protiv Upravnog odbora kluba i generalnog direktora Dine Selimovića tražeći njihove ostavke.


Da ne ostane samo na povicima s tribina, Horde zla su se odlučile obratiti javnosti saopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

 

"Navijačka grupa Horde zla se uspjela 2008. godine izboriti za povratak na tribinu nakon skoro tri godine borbe protiv plaćenika i agenture. Kada se uspješno okončala borba za tribinu, krenuli smo u borbu za klub koju smo isto tako uspješno okončali. Pred nama je danas nova borba za klub u kojoj ćemo do kraja istrajati.

 

Nakon skandiranja 'Uprava napolje' i 'Dino odlazi' na susretu protiv FK Sloboda, a potom i protiv FK Slavije, ponavlja se scenarij iz vremena Nihada Baljka i Senada Merdanovića. Najprije Dino Selimović poziva pojedince i nudi dogovore, a nakon što se zataškivanje svega od strane pojedinaca odbija, Selimović upućuje 'prijetnje' u vidu sarkastičnih pitanja o zdravlju članova porodice i slično. Nakon Selimovićevih poziva, po već viđenom scenariju, nekolicina momaka dobija pozive iz raznih policijskih stanica zbog 'prijetnji Upravi' te počinju pritisci od strane osoba sumnjivog morala, za koje pretpostavljamo da su bliski Upravi.

 

Ukoliko vam je u cilju da pokrećete bilo kakve istrage i postupke, mi vam predlažemo da vršite pritisak na tužilaštvo kako bi se riješio slučaj Vedran Puljić. Podsjetimo po dolasku u klub ste najavili borbu za istinu, a mi tu borbu ne vidimo, osim ispraznih izjava svakog 4. 10.

 

Svoje stavove nećemo mijenjati i poručujemo vam da nas pozivi i prijetnje neće zaplašiti. Horde zla nemaju nikakvih interesa, izuzev uspješnog i trofejnog Fudbalskog kluba Sarajevo. Dinu Selimovića i Upravu kluba pozvali smo da podnesu ostavke prije svega zbog loših rezultata, nedostatka vizije, narušavanja imidža kluba, brojnih propusta u sportskom segmentu, loše transfer politike, konstantne smjene trenera, dovođenja povrijeđenih igrača s astronomskim ugovorima čime su se direktno oštetile finansije kluba itd... Razloga je mnogo, a ovo su samo neki od njih.

 

Kap koja je prelila čašu je to što ste dozvolili da novosadska fudbalska mafija preko Miodraga Ješića nađe put za ulazak u klub i doslovno ga preotme od vas samih. Kakav garant možemo imati da nećete dozvoliti da se to ponovo desi?

 

Napravili ste grešku preko koje se neće i ne može preći. Pozivamo vas da ispunite obećanje koje ste dali prije pet godina i napustite klub kada vam to navijači poruče.

 

Ostavke uprave i Dine Selimovića ne traži samo navijačka grupa Horde zla, nego i navijači s ostalih tribina stadiona 'Asim Ferhatović Hase'. Ovo je izuzetno važno naglasiti obzirom da spin majstori pokušavaju predstaviti Horde zla kao narkomane koji uvijek žele ratovati s nekim. Ne smije se zaboraviti činjenica da su vas isti ti narkomani doveli u klub sa željom da od Sarajeva napravite evropskog velikana, a vi ste ljubav prema klubu iskoristili da steknete ličnu korist. Nećemo dozvoliti da se pojedinci nauštrb kluba bogate i rješavaju stambeno pitanje. Horde zla će nastaviti da izdvajaju posljednju marku kako bi pružile podršku Sarajevu na gostovanjima širom Bosne i Hercegovine. Mi živimo za Sarajevo, vi živite od Sarajeva.

 

Mi nikad odustati nećemo!!!", navodi se u saopćenju Hordi zla.

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com