Menu

Brčko: Pokušaj ubistva Istaknuto

pistoljPostupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 39-godišnjem S.S. iz Brčkog osumnjičenom da je 01. decembra hicem iz pištolja pokušao ubiti A.I..

 

Nakon što je ispitan u Tužilaštvu prema osumnjičenom je predložen pritvor zbog opasnosti da bi mogao uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i dovršiti pokušano krivično djelo. Na današnjem ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cjelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju do 30 dana. Rješenje o određivanju pritvora odmah je izvršeno iako osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo ovu sudsku odluku pobijati žalbom.

 

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH otvorilo je istragu protiv S.S. iz Brčkog zbog sumnje da je 01. decembra 2017.godine oko 22,30 sati u ulici Suljagić Sokak hicem iz pištolja, za koji ne posjeduje važeću ispravu o oružju, pokušao lišiti života A.I.. Sumnja se da je S.S. tu sačekao oštećenog, prišao mu u neposrednu blizinu i fizički nasrnuo na njega, pa je u namjeri da ga liši života ispalio najmanje jedan metak u predio trbušnog zida oštećenog.

 

Po određivanju pritvora prema osumnjičenom Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnih djela ubistva, u pokušaju, te neovlaštene nabavke, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružja.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com