Menu

vodoravno

Učenici Četvrte osnovne škole Brčko snimili petominutni „Dnevnik" /VIDEO/ Istaknuto

vlcsnap-2017-12-24-00h29m30s473Da kreativnosti nema kraja potvrđuju i učenici Filmske sekcije Četvrte osnovne škole Brčko koji su u saradnji sa Novinarskom sekcijom ove škole snimili petominutni „Dnevnik" i objavili na youtube kanalu.

 

Ernad Osmić, profesor bosanskog jezika i književnosti je jednim dijelom zaslužan za ovaj projekat, jer je omogućio učenicima da svoju kreativnost pokažu na razlčičite načine.

 

"Za prvi projekt smo se odlučili za suradnju sa Novinarskom sekcijom naše Četvrte osnovne škole Brčko distrikt BiH. Snimili smo petominutni „Dnevnik" škole koji smo premijerno prikazali na priredbi povodom kraja prvog polugodišta u Domu kulture. Odlučili smo se za ovaj format jer je estetski gledano veoma jednostavan i jasan. Međutim, s Dramskom sekcijom, koju od prošle pa i ove godine također vodim, pokušavamo osmisliti način kako film iskoristiti kao umjetnički medij. Nadamo se da ćemo do kraja školske godine imati nešto spremno za prikazivanje", kazao je Osmić.

 

Filmsku sekciju Osmić je zamislio ne kao alternativu dramskim sekcijama, nego kao svojevrsnu dopunu koja će pokriti tehničke aspekte stvaranja filmova dodajući da, nažalost škola još uvijek nije u prilici da ulaže u filmsku opremu.

 

"Nažalost, škola nije u prilici da ulaže u filmsku opremu u ovom trenutku, pa sam primoran svoju ličnu opremu ustupiti na raspolaganje djeci. To, međutim, činim veoma rado, jer smatram da je takva vrsta upoznavanja s jednim medijem kao što je film izuzetno vrijedna", kazao je Osmić.

 

Petominutni dnevnik učenika možete pogledati u prilogu.

 

Video pogledajte na ovom linku http://www.ivosnovna.com/2017/12/dnevnik-ju-cetvrte-osnovne-skole-brcko.html

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com