Menu

1DFCD746 9EA3 4077 ADF1 294E42DB4878

4565988C C436 47F5 80EA 33A9CB25097E

Policija Distrikta organizovala svečani prijem za predstavnike vlasti koji su dali doprinos u razvoju policije Istaknuto

begomi U zgradi Policije Brčko distrikta BiH danas je organizovan svečani prijem za predstavnike izvršne, zakonodavne i sudske vlasti Distrikta koji su u proteklih petnaest godina dali svoj doprinos u razvoju Policije Brčko distrikta BiH.

Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić kazao je da ni jedna policijska agencija ne može funkcionisati bez kontakta sa zakonodavnom i izvršnom vlasti.

"Mi smo danas povodom 15. godina postojanja policije izrazili zahvalnost predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, onima koji su igrali bitnu ulogu u formiranju i razvoju Policije Brčko distrikta BiH. Ovo je jedna od rijetkih prilika kada ih možemo vidjeti u ovom sazivu i drago mi je da su se svi odazvali. Ni jedna policijska agencija ne može funkcionisati bez veze sa zakonodavno i izvršnom vlašću. Ta korelacija je različita i ona se možda i najbolje ogleda ovdje na području Brčko distrikta BiH. To su glavni nosioci zakonodavne i izvršne vlasti koji donose zakone i druge akte koji su egzistencijalni za funkcionisanje policijske agencije", kazao je Pisić.

Na svečanom prijemu prisustvovao je i Siniša Kisić, prvi gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

policija svecani prijem zvanicnici 2

"Ja sam sticajem okolnosti bio prvi gradonačelnik Distrikta i na neki način prvi čovjek koji je zajedno sa drugima utemeljio i Policiju Distrikta. Prije toga sam, takođe radio u izvršnim organima vlasti i bio jedan od aktera da se formira prva multietnička policija u Opštini Brčko, tj. prije uspostave Distrikta. Sada kada se osvrnemo nakon petnaest godina mislim da je policija učinila ogromne napore i dala veliki doprinos stabilizcij i uspostavi Distrikta u onom segmentu zašta je odgovorno i zašta ima ovlaštenje. Uvjeren sam da će daljim radom Policija Distrikta, pogotovo kada se steknu uslovi da se infrastruktura koja se gradi za potrebe policije, još više unapređivati svoj rad i još više ostvariti svoju ulogu, veliku društvenu zadaću, a to je imovinska i lična sigurnost svih građana i sve ono što doprinosi i razvoju Distrikta, stabilnosti kao i sigurnosti koja nam je prijeko potrebna u ovom turbulentnom vremenu", kazao je Kisić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić kazao je da je Policija Brčko distrikta BiH prije petnaest godina bila garant uspjeha Distrikta.

policija svecani prijem zvanicnici 5

"Policija Distrikta je bila garant uspjeha Brčko distrikta BiH i sjećamo se da je na prostoru Distrikta uspostavljena policija Brčkog koja je bila okosnica uspostavljanja međusobnog razumijevanja, tolerancije i kreiranja suživota. Policija je kroz ovih petnaest godina odradila dobar posao i stanovici su stekli povjerenje. Ja kao gradonačelnik i stanovnik Distrikta mogu reći samo pozitivne ocjene o radu policije", kazao je Domić.

Na svečanom prijemu najzaslužnijima za razvoj Policije Brčko distrikta BiH uručene su zahvalnice.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com

x

91BF2014 45C7 4C25 BBFC 757C1C654474