Menu

Odloženo uvođenje fiskalizacije u Brčkom koje je bilo planirano za 1.1.2018. Istaknuto

ilustracija-fiskalizacijaBilo je govora o tome da će od samog početka, sada već tekuće, 2018. godine, odnosno njenog prvog dana na području Distrikta Brčko biti uspostavljen sistem fiskalizacije, ali ovo pitanje je odloženo za naredni period. Gradonačelnik Brčkog, Siniša Milić je istakao da je u toku izmjena Zakona i da se već prošla procedura Ekonomsko socijalnog savjeta, gdje je i preloženo odlaganje fiskalizacije u Distriktu iz razloga što još uvijek nisu urađeni svi podzakonski akti, niti su nabavljeni softveri potrebni za uvođenje fiskalnih kasa za one koji će ući u sistem fiskalizacije. Fiskalizacije će, tvrdi on, svakako biti, samo je pitanje vremena. Trebalo bi, ako bude išlo po trenutnom planu, da zaživi za oko pola godine.

 

"To rješenje bi trebalo da se nađe u okviru podsticaja ili subvencija koje će dobiti oni subjekti koji će ući u proces fiskalizacije i mi na tom planu planiramo da izdvojimo nekih 500 000 KM, kako bi podržali nabavku tih sistema od strane obveznika fiskalizacije, čime bismo smanjili taj udar na njih, a istovremeno omogućili i početak fiskalizacije. Budite uvjereni da će fiskalizacija u Brčkom ići samo, vjerovatno sa ovim odloženim početkom od najvjerovatnije nekih 6 mjeseci" rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

 

/BDCTV/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com