Menu

5FA038EB 1C5B 431E AA22 C59B9442FCEF

Fenomenalni Džumhur ide dalje: Pao i Kukuškin, Damir u četvrtom kolu Miamija Istaknuto

damir3 1Damir Džumhur ostvario je još jednu veliku pobjedu na Mastersu u Miamiju. U trećem kolu naš najbolji teniser je savladao Mihaila Kukuškina sa 2:1 u setovima nakon skoro dva sata igre.

Najbolji bh. teniser prikazao je fenomenalnu igru i nevjerovatno kvalitetan mentalni i taktički pristup kojima je neutralizovao sva Kukuškinova oružja, a njegove mane doveo do izražaja. Malo je toga što u igri našeg tenisera nije slušalo gotovo besprijekorno.

Odlično serviranje, vrhunska tranzicija iz defanzive u ofanzivu i obrnuto, nevjerovatno kretanje, improvizacije u vidu drop shoteva, miksanje slajsom i cjelokupne varijacije koje su Kazahstanca u velikom dijelu meča ostavljale bez ikakve ideje na terenu, odradile su ogroman posao i našem teniseru donosili krucijalnu prednost u razmjenama, naročito onim dugim u kojima je Damir imao potpunu dominaciju.

U četvrtom kolu Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Miloš Raonić - Jack Sock.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com