Menu

Dodik u Brčkom: Kompromisa o RS-u i 9 januaru nema; Milić: RS je garant opstanka srpskog naroda i u Distriktu Istaknuto

dod222aMi želimo mir. Uvažavamo političke interese bošnjačkog naroda, ali ne i njihov idealizam koji štite međunarodni faktori. Projekat centralizirane BiH je propao kazao je na današnjoj svečanosti obilježavanja Dana RS-a u Brčkom predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
 
Dodao je kako kompromisa o Republici Srpskoj nema, a nema ga ni o 9. januaru. 

"Od jednog datuma kojeg smo slavili svih prethodnih godina napravljeno je teško političko pitanje", kazao je Dodik. 

Brčanski gradonačelnik Siniša Milić istaknuo je da su Srbi u Brčkom ponosni što se Dan RS-a i ove godine obilježava u toj lokalnoj zajednici. 

"Republika Srpska, koja je nastala kao izraz volje srpskog naroda u BiH, danas se brani patriotizmom. Ona je garant opstanka srpskog naroda i u distriktu Brčko. Svuda u BiH gdje nema institucija Republike Srpske, srpski narod je sveden na statističku grešku", kazao je Milić. 

Dan RS-a obilježen je u Brčkom pod pokroviteljstvom Milorada Dodika, a na prijemu se okupilo oko 300 uzvanika iz političkog, privrednog, vjerskog i kulturnog života Brčko distrikta i Republike Srpske.
 
/agencije/

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com