Menu

Sjećanje na Brčaka Asima Derviševića Istaknuto

asim-dervisevic-696x941"Nedostaješ nam. Tvoj osmijeh, snaga i razumijevanje, tvoji savjeti, brižnost i zaštita, strogost i pravednost. Išao si svojim putem uspravno i pravedno. Cijenio si ljude, znao si odvojiti ljude od neljudi... Voljeli su te. U teškim vremenima ostao si sa svojim ljudima, svijetom... Imao si mnogo izbora, odlučio si se za pravi. I danas poslije 24 godine mnogi Brčaci te se sjete, pričaju lijepo o tebi. Mi pokušavamo živjeti na tvojim postulatima. Teško je, ali ispravno. Hvala ti za sve", napisao je na Facebooku povodom godišnjice smrti sin Ahmeta Dervišević poznatog brčanskog političara, privrednika koji je prije 24 godine preminuo u 55-oj godini života.

 

Asim Dervišević je rođen 5. 1.1939. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Brčkom, a Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Bio je generalni direktor brčanskog preduzeća Bimeks, predsjednik vlade u ovom gradu, predsjednik Prehrambenog kombinata Brčko, gradonačelnik Brčkog i zastupnik u Skupštini Bosne i Hercegovine. Iza sebe je ostavio dva sina – Ahmeta i Edina.

 

U brčanskom naselju Kolobara ulica nosi ime Asima Derviševića.

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com