Menu

Rad na osnivanju javne visokoškolske ustanove sa sjedištem u Distriktu, osnivač Brčko distrikt BiH Istaknuto

2018-02-01-29 i 30 RSV-Senad OsmanovicVlada Brčko distrikta BiH okončala je danas 29. redovnu sjednicu na kojoj je usvojila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH.

 


Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović rekao je da je izmjenama i dopunama omogućeno usaglašavanje zakonodavstva Brčko distrikta BiH s preporukama Agencije za akreditaciju BiH.

 

„Slijedi donošenje niza pravilnika kojim će biti omogućeno zakonsko djelovanje postojećih privatnih univerziteta u Brčkom tako da ne bude pravnih nejasnoća. Inspekcijski nadzor će biti veći, a samim tim i kontrola kvaliteta i provođenje nastave", istakao je Osmanović.

 

On je najavio da će Odjeljenje za obrazovanje u narednom periodu raditi na elaboratu i osnivanju javne visokoškolske ustanove sa sjedištem u Distriktu, čiji će osnivač biti Brčko distrikt BiH.

 

„Mi smo zasebna administrativna jedinica i cijenimo da zaslužujemo imati javni univerzitet. Načine i modele na koje ćemo to ostvariti još ćemo usaglasiti", dodao je Osmanović.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com