Menu

Mladi Ambasadori pomirenja ovog vikenda u Brčkom i Zvorniku Istaknuto

PB040888Nakon zanimljivih performansa koji su u prošloj godini održani u Sanskom Mostu i Prijedoru, učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija će ovih dana održati slične aktivnosti sa svojim kolegama i sugrađanima u Brčkom i Zvorniku.

 

 

U petak, 09. februara u Brčkom će biti održano edukativno druženje Ambasadora pomirenja sa bivšim pripadnicima Armije BiH, Vojske Republike Srpske i Hrvatskog Vijeća Odbrane, gdje će bivši vojnici podijeliti sa mladima svoja iskustva i savjete na temu suživota i međusobnog poštivanja među pripadnicima različitih etničkih skupina. Radionica će biti održana u Američkom kutku Brčko Distrikta sa početkom u 13.30.

 

Subota, 10. februar rezervisana je za manifestaciju u Zvorniku pod nazivom „Šta znate o mom mjestu" u okviru koje će mladi aktivisti promovisati turističke i kulturne potencijale bh. gradova sa ciljem podizanja svijesti o zajedničkim vrijednostima naše zemlje koje svi zajedno trebamo dijeliti i njegovati. Ova promocija će biti održana u ulici Svetog Save (plato Kasina) u 11:00.

Projekat USAID-a, re:Generacija, koji implementira Međunarodni republikanski institut u BiH i udruženje Magacin Kabare, ima za cilj da educira i motivira mlade da zagovaraju pomirenje i suživot svih naroda, naročito među mlađim generacijama.

 

Zadatak Ambasadora pomirenja je da organiziraju kreativne radionice i akcije u svojim zajednicama i tako utiču na podizanje svijesti o predrasudama i neophodnosti pomirenja i zajedničkog djelovanja u njihovim sredinama, ali i izvan njih.

 

Aktivnosti mladih Ambasadora, kao i drugi dijelovi projekta re: Generacija, bit će snimljeni i ekranizirani u obliku dokumentarnog filma čija se premijera očekuje na jesen ove godine.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com