Menu

baner for web jpg

Pročitajte šta je Zekerijah Osmić napisao u pismu Miliću, Domiću i Kadriću Istaknuto

zekerijah-osmic2Poštovani, Gradonačelniče , Dogradonačelniče i Predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

 

 

Sretan Vam Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

 

Već dugo razmišljam da Vam napišem ovo pismo.

 

A evo zašto ?

 

Obrazložit ću :

 

Sa velikim brojem čestitih i poštenih ljudi, zalagao sam se da konačno rješenje za grad Brčko bude što pravednije i poštenije. Pored ostalog , bio sam učesnik arbitražnog zasjedanja u Beču nakon kojeg je donešena Konačna arbitražna odluka za Brčko. Sa hrabrim i odvažnim ljudima dolazio sam u vojnim vozilima na skupštinska zasjedanja. Od 1998 godine kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske borio sam se za ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini i stvaranju povjerenja i suživota u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.Među prvima , sa porodicom bio sam povratnik u svoj rodni grad.Obavljao sam dužnost savjetnika Gradonačelnika za privredu i finansije i bio sam član Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Obavljao sam dužnost Ministra odbrane Bosne i Hercegovine.

 

Poštovani, Gradonačelniče , Dogradonačelniče i Predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

 

Zašto Vas sve ovo pitam ?

 

Kako je moguće i koji su razlozi, da ja, od vas nikada još nisam dobio pozivnicu za prisustvo Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Pretpostavljam da vam se ne dopada moje antifašističko porijeklo, ili je u pitanju nešto drugo što ja ne znam?

 

Vama su očigledno bitnija Vaša "pravila " :

 

obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske


otvoreno podržavanje ratnih zločinaca


ukidanje iz naziva nsaeljenih mjesta prefiks " bosanski"


drastično narušavate multietničnost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pravite nove podjele.

 

P.S.

 

Do Vaše pozivnice nije mi ni najmanje stalo. Ovo pismo sam napisao u ime svih onih učesnika koji su učestvovali u izgradnji i stvaranju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine čija ste temeljna načela izdali.

 

Piše: Zekerijah Osmić

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com