Menu

U Brčkom mladi poručuju: Mi smo generacija koja će promijeniti ovu zemlju! Istaknuto

m4Ekipa District Teama je danas u Brčkom organizovala prvi 'block party' događaj, u okviru snimanja posljednje 'klape' dokumentarnog filma čiji je cilj predstaviti grad na Savi, ali i cijelu zemlju, na jedan drugačiji i pozitivan način. U okviru današnjeg događaja, nacrtan je mural na kojem su predstavljeni glumci Pavle Vuisić, Boris Dvornik i Mustafa Nadarević. "Njime želimo poslati poruku da umjetnost i film ne poznaju granice", kaže nam Mirsad Zahirović, jedan od organizatora.

 


"Kroz naš dokumentarni film predstavili smo lične priče ratnih veterana iz vojnih formacija sa sve tri zaraćene strane u našoj zemlji tokom devedesetih i njihove perspektive kada je u pitanju suživot i pomirenje, kao i stvari koje su im danas zajedničke. Također, veliki dio našeg dokumentarnog filma je posvećen generacijama rođenim nakon rata koje su zajednički interes našli u ljubavi prema umjetnosti i kroz hip-hop muziku rade na pomirenju i izgradnji mira". Film bi trebao biti premijerno prikazan u maju ove godine.


"Aktivisti iz našeg kolektiva su došli na ideju da ostavimo poklon našem gradu i građanima u vidu murala koji šalje poruku suživota i povezivanja naših naroda kroz kulturu i umjetnost. Na muralu su prikazane legende regionalne glumačke scene", dodaje Emir Karamujić jedan od članova District Teama.

 

Mladi Brčaci koji su se okupili u okviru USAID-ovog projekta re:Generacija nastavljaju sa svojim aktivnostima, a sa današnjeg događaja poručuju: "Mi smo generacija koja će promijeniti ovu zemlju."

 

"Nažalost, zbog tehničkih problema danas je nacrtan jedan mural, sljedećih par dana nacrtat ćemo još dva preostala murala. Zahvaljujemo se mladima na odzivu, te smo danas vidjeli da grad zaslužuje ovakve I slične događaje. U prilogu i projekcija kako će izgledati murali".

 

m1m2m3m4m5m6m7m8

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com