Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

U Šatorovićima održano predavanje na temu "Noviteti u voćarskoj proizvodnji" Istaknuto

voc satorovici1Udruženje "Savremeni voćar" Šatorovići  jučer /16. marta/  u Šatorovićima organizovalo je predavanje na temu "Noviteti u voćarskoj proizvodnji".

 

 

Predsjednik Udruženja „Savremeni voćari" ma. fitomedicine Almir Junuzović kazao je da su osnovni ciljevi udruženja da se omogući stvaranje uslova za brži razvoj voćarske proizvodnje.

 

"Osnovni ciljevi udruženja voćara jesu da se omogući stvaranje uslova za brži razvoj voćarske proizvodnje, te time i što boljem i kvalitetnijem intezivnom uzgoju. Za postizanje ovih ciljeva i njihovu realizaciju udruženje organizuje edukacije, stručne skupove, seminare, savjetovanja u vezi voćarske i drugih sekcija koju će voditi stručnjaci iz struke. Seminari koji se održavaju su od ishrane voćaka, zaštite, rezidbe, pa idu na same regulative odnosno standarde EU, koji su potrebni za plasman našeg voća na strano tržište. Takođe, imamo i planirano par posjeta savremenim zasadima na području naše BiH, ali i u susjedne zemlje. Da bi naši članovi, odnosno poljoprivredni proizvođači vidjeli, ali i primjenili tu tehnologiju na svoje zasade. Imali smo predavača iz Sarajeva, odnosno diplomiranog inžinjera poljoprivrede Amira Kukić, direktora i vlasnika Semagri doo Sarajevo. On nam je predavao na temu „Noviteti u voćarskoj proizvodnji". Jedna od jako bitnih tema današnjice, a i samim time uvodom u nova đubriva i zaštitna sredstva na našem tržištu", kazao je Junuzović.

 

voc satorovici1voc satorovici2voc satorovici3voc satorovici4voc satorovici5voc satorovici6voc satorovici7

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com