Menu

Brčko: Večeras gasimo svjetla za planetu Zemlju Istaknuto

2018-03-22-EArth HourVlada Brčko distrikta BiH i JP „Komunalno Brčko" i ove godine podržat će akciju „Sat za planetu Zemlju", koja će se održati 12. put u svijetu, a osmi put doprinos globalnom pokretu daje i naša lokalna zajednica.

 

 

U subotu, 24. marta 2018. godine u 20.30 sati na jedan sat bit će ugašena svjetla na zgradi Vijećnice i Vlade Brčko distrikta BiH, svjetla na objektu stare uprave JP „Komunalno Brčko", kao i gradska rasvjeta na Trgu mladih i Bulevaru mira.

 

„Sat za planetu Zemlju" je globalna akcija u koju se mogu uključiti pojedinci, organizacije, institucije i kompanije s ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti kada je riječ o ublažavanju posljedica klimatskih promjena i da je moguće promijeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

 

Od ove godine, pod sloganom „Poveži se sa planetom", akcija je usmjerena i na termin biodiverziteta, odnosno biološke raznovrsnosti, da bi se upozorilo na njegovo ubrzano smanjenje širom svijeta.

 

Od nastanka 2007. godine u Sydneyu, ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se svake godine uključuje više od dva miliona ljudi iz više od 7.000 gradova.

 

Pridružite se i Vi.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com