Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Usvojene izmjene Odluke o osnivanju JP ''Komunalno Brčko'' Istaknuto

za-odluku Poslanici u brčanskom parlamentu danas su na vanrednoj sjednici, sazvanoj na prijedlog gradonačelnika Brčkog Ante Domića, usvojili prijedlog odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća /JP/ "Komunalno Brčko".

Gotovo svi poslanici koji su učestvovali u raspravi o ovoj jedinoj tački dnevnog reda kritikovali su razlog sazivanja današnjeg vanrednog zasjedanja, te ukazali da je u odnosu na istek mandata članovima Upravnog odbora JP "Komunalno Brčko" i potrebu raspisivanja konkursa za izbor novog organa upravljanja bilo značajnijih problema čije je rješavanje iziskivalo hitnost.

Prema ocjeni šefa Kluba poslanika SBB-a Enesa Pašalića, donošenje oduke kojom bi se omogućilo raspisivanje izbora za članove Upravnog odbora u JP "Komunalno Brčko", čiji je osnivač Skupština distrikta, uopšte nije sporno, ali time, kako je upozorio, problemi neće biti riješeni.

Po okončanju vanredne sjednice danas popodne nastavljeno je redovno zasjedanje započeto 30. marta, na kojem su poslanici, u proceduri prvog čitanja, uz nekokoliko primjedbi, podržali Nacrt zakona o dopunama Zakona o policijskim službenicima u distriktu Brčko.

Izjašnjavanje o zakonskom aktu koji se odnosi na izmjene i dopune Zakona o platama zaposlenih u organima uprave distrikta Brčko, na prijedlog njegovog predlagača – Kluba poslanika SNSD-a, odgođeno je za jednu od narednih sjednica.

Na ovom zasjedanju usvojene su i odluke o rekonstrukciji puteva u tri naselja na području distrikta Brčko.

Nakon završetka ove sjednice započela je nova, takođe redovna, na kojoj je utvrđen dnevni red od devet tačaka.

Do njenog prekida, članovi brčanske zakonodavne vlasti usvojili su odluke koje se odnose na rješavanje infrastrukturnih pitanja u tri brčanska naselja.

Odluka o usvajanju cjenovnika usluga parkiranja u distriktu Brčko, poslije mnoštva izrečenih primjedbi u podužoj debati, na zahtjev njenog predlagača – predstavnika Upravnog odbora JP "Putevi Brčko", povučena je radi dorade, tako da ovom prilikom o njoj poslanici nisu glasali.

Razmatranje preostalih tačaka dnevnog reda uslijediće,kako je najavio predsjednik Skupštine distrikta Brčko Đorđa Kojić, u srijedu, 20. aprila, a po njenom okončanju započeće nova redovna sjednica sa dnevnim redom koji će biti utvrđen na sutrašnjem sastanku rukovodstva brčanskog parlamenta sa šefovima poslaničkih klubova.

/agencije/

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com