Menu

IX Osnovna škola Maoča obilježila Dan Roma Istaknuto

0412-romi-prutace-slika-678x381IX Osnovna škola Maoča, područno odjeljenje Prutače, obilježila je Dan Roma. Odjeljenje za obrazovanje Brčko distrikta pridružilo se obilježavanju ovog značajnog datuma za romsku populaciju.

 

 

Na prostoru Brčko distrikta školuje se oko stotinjak romske djece, a prema statistici osjeti se napredak jer školu upisuje sve veći broj djece.

 

"Sa područnim odjeljenjem i centralnom školom imamo 34 učenika romske manjine. Veoma smo ponosni na njih, učestvuju u svim aktivnostima", kazala je Sabina Ikanović, pomoćnik direktora IX Osnovne škole Maoča, područno odjeljenje Prutače.

 

Vlada Brčko distrikta jedinstvena je u Bosni i Hercegovini jer jedino Distrikt ima zaposlenog referenta za romska pitanja.

 

"Odjeljenje je prigodnim poklonima na neki način doprinijelo obilježavanju dana Roma. Ovo je pokazatelj da različitost čini bogatstvo svakog društva, pa tako i ove područne škole", istakao je Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje u lokalnoj Vladi.

 

http://brcko.tv/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com