Menu

U Brčkom obilježen Dan Armije R BiH Istaknuto

dan 2018 armije1Polaganjem vijenaca I cvijeća, te odavanjem pošte poginulim borcima i šehidima na spomenik boraca Armije R BiH u Brčkom obilježen je Dan Armije R BiH.

 

 

U ime Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH Avdija Banda kazao je da je danas značajan datum za BiH i Brčko.

 

"Mi svake godine obilježavamo Dan Armije R BiH. To je za BiH značajan datum, datum kada je donesena odluka o formiranju Armije RBiH kada su se udružile jedinice pod jednu vrhovnu komandu. Danas smo povodom toga položili cvijeće i odali dužnu počast šehidima i poginulim borcima", kazao je Banda.

 

Sjetiti se tih dana Banda kaže da su to bili ružni dani, ali i dani koji se ne smiju zaboraviti.

 

"Kada se sjetim početaka to su ružna vremena i teško ih se sjetiti iz razloga što je sve društveno narušila jedna brutalna agresija na našu zemlju. Veliki broj naših sugrađana je još prije samog početak rata napustilo grad, a ostali dio sugrađana koji je ostao u okupiranom dijelu grada je odveden u logore u kojima su rađeni brutalni zločini. Mi se trebamo sjetiti tih vremena i izvuči pouku, a pouka je da pokušamo izgraditi bolji ambijenti u BiH i Brčkom. Ovaj grad nije tijesan za bilo kojeg stanovnika i u tom duhu Koordinacija će i dalje raditi. Spremni smo pružiti svaku saradnju. Moram istači da imamo i dobru saradnju sa boračkim organizacijama iz reda druga dva naroda", kazao je Banda.

 

U ponedeljak /16.4./ u 10 sati u Gornjem Rahiću na šehidskom mezarju položit će se cvijeće i vijenci, a u četvrtak /19.4/ u Islahijetu u 18 sati održati će se predstavljanje monografije 2. korpusa Armije R BiH.

 

dan 2018 armije2dan 2018 armije3dan 2018 armije4dan 2018 armije5dan 2018 armije6dan 2018 armije7dan 2018 armije8

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com