Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Konak kod Hilmije: Mnogo više od balkanskog 'Allo 'alloa Istaknuto

himSedmog maja počinje emitovanje nove regionalne serije Konak kod Hilmije na TOP kanalu. Radnja serije je smještena u okupirano Sarajevo u Drugom svjetskom ratu.

 

 

U konak kod Hilmije svraćaju svi: komunistički ilegalci, ustaše, četnici, vojnici handžar divizije, njemački vojnici... U podrumu se kriju dvojica rudara, partizanski ilegalaci, koji imaju zadatak da iskopaju tunel do njemačkog skladišta oružja koje je udaljeno nekih pola kilometra.

 

Hilmiju igra Emir Hadžihafizbegović, a za N1 kaže da mu poređenje sa serijom 'Allo 'allo izuzetno laska.

 

"Ne smeta mi nikakvo poređenje, a naprotiv. Ovakve stvari, kao ovo što smo napravili razbijaju projekat lobotomizacije i vraćaju ljude onom iskonskom, a to je smijeh", ističe Hadžihafizbegović.

 

Cijela glumačka ekipa se slaže u jednom: da se pričajući priču o 1941. godini u Sarajevu poigravaju i sa sadašnjošću. Tarik Filipović igra komandanta grada Šilinga koji živi u Hilmijinom konaku.

 

"Specifičan jedan lik jednog njemačkog oficira u kome sam želio objediniti sve one oficire iz 'Allo 'allo u jednoj osobi. Dakle, i grubost i britkost i feminiziranost i sve onako iznijansirati da bude jedan jedini oficir pa da predstavlja cijelu tu paletu", objašnjava Filipović.

 

Serija počinje sa emitovanjem sedmog maja, a direktorka za odnose s javnošću SBB-a Jovana Lukić najavljuje da će jesen na TOP kanalu tek donijeti nove sadržaje.

 

"Pored Konaka kod Hilmije koji će imati svoj nastavak poslije letnje pauze, tu će biti i Žigosani u reketu koje Bjelogrlić priprema, bit će i treća sezona serije Ubice moga oca, naravno druga sezona Senki nad Balkanom, koja je također došla na TOP kanal, tako da očekujte stvarno fantastičan program, a obećavamo da ćemo i dalje dovoditi kvalitetan program i serije iz inostranstva", navodi Lukić.

 

Pored Hadžihafizbegovića i Filipovića, u Konaku kod Hilmije gledat ćemo i Bojana Perića, Milenu Vasić, Darku Tomovića i mnoge druge.

 

http://ba.n1info.com

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com