Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Gala večera o BiH na kojoj će govoriti Clinton počinje u 23 sata Istaknuto

HoMUOmyuGala večera u Washingtonu, na kojoj će o Bosni i Hercegovini govoriti i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton počinje u 17 sati po tamošnjem vremenu /23 sata u BiH/, javlja novinska agencija Patria.

 

 

Organizatori tog skupa, Savjetodavno vijeće za BiH, istakli su da se na taj način još jednom žele zahvaliti SAD na onome što su učinile kada je riječ o zaustavljanju oružane agresije na BiH devedesetih godina. Vijeće želi da izrazi svoju zahvalnost, navode dalje, i kreatorima američke politike s obje strane /demokratima i republikancima/ koji su se borili za pravdu u Bosni i Hercegovini.

 

Bivši predsjednik Bill Clinton bit će specijalni gost na Gala večeri, a njemu će tom prilikom biti dodijeljena nagradu za životno dostignuće, koju je Vijeće prošle godine dodijelilo i bivšem američkom potpredsjedniku Joe Bidenu i senatoru Bobu Doleu. Posebno priznanje bit će dodijeljeno i bivšem članu Predsjedništva BiH Harisu Silajdžiću te generalima Gordonu Sullivanu i Wesleyu Clarku, bivšem glavnom zapovjedniku NATO za Evropu.

 

Priznanja će biti uručena i poslovnoj ženi Saneli Dijani Jenkins te predstavniku neprofitne fondacije Hastor, za pomać djeci i mladima iz BiH. Među dobitnicima priznanja ove godine su i američki režiser dokumentarnih filmova i pisac Bill Carter, koji je i počasni građanin Sarajeva, te kapetanu u američkoj vojsci Erminu Mujezinoviću.

 

Vijeće na taj način, istakli su, žele i dodatno unaprijediti odnose između Sjedinjenih Država i BiH, a sve s ciljem integriranja BiH u NATO i Evropsku uniju.

 

Gala večera je organizirana na 75. godišnjicu državnosti BiH i 11. godišnjicu od osnivanja Savjetodavnog vijeća za BiH.

 

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com