Menu

U Distriktu u toku sanacija sedam mostova Istaknuto

izgrad Odjeljenje za javne poslove Vlade distrikta započelo je radove na sanaciji i rekonstrukciji sedam mostova i dva propusta oštećenih u prošlogodišnjim poplavama u vrijednosti od oko 800 hiljada maraka, izjavila je danas Svjetlana Čivčić, šef nadležnog Odjeljenja.

„U rebalansu 2014. godine planirali smo sredstva za sanaciju tri mosta u Rašljanima , Štrepcima i Islamovcu i izgradnji jednog propusta u Brezovom Polju u ukupnoj vrijednosti od oko 208 hiljada maraka", kaže Čivčić.

Rade se i sanacije tri mosta sredstvima od UNDP u iznosu od 90 hiljada maraka. Riječ je o mostu preko maočke rijeke zaseok Fatovi, zatim rekonstrukcija mosta preko zovičke rijeke u naselju Štrepci i rekonstrukcija propusta na putu Krepšić- Vučilovac.

„Radi se i na rekonstrukciji oštećenih mostova kroz kredit svjetske banke i trenutno su otvorene ponude za dva mosta u Omerbegovači i Drenavi – Krepšić ukupne vrijednosti oko 500 hiljada maraka, istakla je Čivčić i dodala: „Rok za izvođenje započetih radova na mostovima je od 60 do 90 dana i trebali bi uz povoljne vremenske uslove biti završeni do kraja godine.

Prema njenim riječima u planu je projektovanje još dva mosta u Cvijanovićima i Bijeloj u ukupnom iznosu od 600 hiljada maraka i most na magistralnom putu u Krepšiću čija projektovana vrijednost iznosi oko 800 hiljada maraka.

Most u Krepšiću je u fazi projektovanja i te aktivnosti vodi JP "Putevi" Republike Srpske, napomenula je Svjetlana Čivčić..

U poplavama u 2014. godini na području distrikta oštećeno je 10- tak mostova i nekoliko propusta, te još nekoliko privatnih mostova građenih ličnim sredstvima građana.
(radiobrcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com