Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Brčko: Ubistvo Suzane Simikić 17 godina nerazjašnjen slučaj Istaknuto

Suzana-Simikic-e1525873561195-640x336Ubistvo petnaestogodišnje Suzane Simikić i nakon 17 godina i dalje je nerazjašnjen slučaj. Danas, na godišnjicu njenog ubistva, iz Policije Brčko distrikta kažu da je slučaj i dalje aktivan i da će tako biti dok se ne pronađu počinioci ovog ubistva.

 

 

9. maja 2001. godine Suzana Simikić je, na putu iz škole u Ražljevu, ubijena u šumi pored puta, 600 metara od porodične kuće. Uzrok smrti je gušenje a od počinioca i nakon 17 godina ni traga. Gubitak kćerke njena majka nikada nije prebolila, te je okončala svoj život skokom u bunar 2010. godine.

 

U Policiji Brčko distrikta tvrde da ne odustaju od potrage za ubicom, te da je istraga intenzivirana u posljednjih nekoliko mjeseci.

 

"Određeni pomaci u istazi su napravljeni i na osnovu utvrđenih činjenica istražne radnje će u narednom periodu biti provođene još intenzivnije. Mi nećemo stati sa preduzimanjem istražnih radnji. Provodit ćemo ih sve dok ne identifikujemo počinioca ovog krivičnog djela" rekao je Senad Jašarević, zamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH.

 

Saradnja sa policijskim agencijama i Institutima za forenzička vještačenja postoji, tvrde iz Policije. Unatoč tome, ni 17 godina poslije onaj ko stoji iza ubistva petnaestogodišnje Suzane Simikić nije izašao pred lice pravde.

 

/b

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com