Menu

3ADA5CFC 6269 428B 9E24 2043DE95EE10HEINNER 702X90

Brčko: Prijavite se u "školicu sporta" Istaknuto

skolicaazur Zaslugom kreativnih edukovanih mladih ljudi u junu mjesecu 2015. godine u Brčko distriktu BiH pokrenuta je "ŠKOLICA SPORTA" namijenjena djeci predškolskog i mlađeg školskog uzrasta (3-10 godina).

Program omogućuje da djeca steknu znanja iz oblasti sporta (učenje tehnika, osnove taktike i pravila sportova obuhvaćenih programom) i da, pritom, što bolje razviju motoričke sposobnosti (stvaranje široke, stabilne motoričke baze za dalju sportsku specijalizaciju).

Aktivnosti školice se temelje na funkcionalnoj igri, osnovama bazičnih sportskih grana (gimnastika, atletika, plivanje), kao i osnovnim elementima sportskih igara (odbojka, rukomet, košarka, fudbal) i borenja. U radu se njeguje individualni pristup, u zavisnosti od uzrasta i sposobnosti djeteta.

Plan i program školice sporta je osmišljen od strane stručnog kadra, profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Ciljevi rada u "školici sporta":

-Prevencija stečenih posturalnih deformiteta, koji se sve učestalije javljaju kod djece (skolioza, lordoza, kifoza, X i O noge, ravna i izdubljena stopala);
-Smanjenje rizika od pojave gojaznosti kod djece i poremećaja koji je prate (hipertenzija, dijabetes...);
-Svestrani razvoj funkcionalnih, motoričkih i psihičkih sposobnosti;
-Adekvatna socijalizacija djece;
-Rano otkrivanje i podsticanje talentovanosti za sport;
-Prevencija loših posljedica jednostranih, specijalizovanih treninga;
-Razvoj interesovanja i ljubavi prema sportu;
-Usvajanje zdravih životnih navika;
-Očuvanje i unapređenje zdravlja.

Prvi trening će se održati u srijedu u dvorani Partizan od 18h, a trening će voditi profesori fizičkog vaspitanja i sporta Ivana Đorđević-Rokvić i Azur Hadžić.

Prijaviti se još uvijek možete na brojeve telefona 065/089-796 i 061/821-592 ili na fejsbuk profil Sportsko Društvo Distrikt.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com