Menu

Na Erdoganovom mitingu u Zetri se očekuje između 10.000 i 15.000 posjetilaca Istaknuto

erd3Druga policijska Uprava MUP-a Kantona Sarajevo 7. maja je primila pismeni zahtjev za odobrenje održavanja javnog skupa u organizaciji Unije evropskih turskih demokrata 20. maja u prostorijama Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu.

 


Na skupu se, prema riječima glasnogovornice MUP-a KS Suvade Kuldije, očekuje između 10.000 i 15.000 posjetilaca.

 

"MUP KS je organizatoru naložio mjere u okviru Zakona o javnom okupljanju. Mi ćemo sačiniti plan osiguranja javnog skupa, a to podrazumijeva saobraćajno, operativno, KDZ i fizičko osiguranje", rekla je Kuldija za Klix.ba.

 

Iz MUP-a KS su istakli da se zahtjev za održavanje odnosi samo na javni skup u Zetri, a da osiguranje ostalih aktivnosti turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana poduzimaju službenici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

Podsjetimo, MUP KS je ranije zatražio pomicanje termina odigravanja sarajevskog derbija zbog najavljenog predizbornog skupa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji se održava istog dana u centru Sarajeva. Derbi će umjesto u nedjelju biti odigran u subotu od 17 sati.

 

/klix/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com