Menu

Mladići iz Tuzle krijumčarili Armence za 300 eura Istaknuto

izb7Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv dvije osobe koje se terete da su počinile krivično djelo krijumčarenje ljudi.

 


Podignuta je optužnica protiv Hrustana Durakovića (1998.) i Branka Gavrilovića (1990) iz Tuzle, državljana BiH.

 

Optuženi se terete da su u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, nedozvoljeno omogućili prihvat i prevođenje više osoba preko državne granice iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu te prevozili navedene osobe u namjeri da im omoguće boravak u BiH.

 

Optuženi Duraković se tereti da je u augustu 2017. godine, nakon što je ostvario kontakt sa njemu poznatom osobom iz Pljevalja i prihvatio ponudu za ugovorenu novčanu naknadu u iznosu od 300 eura da iz Pljevalja preveze strane državljane u BiH, angažovao optuženog Gavrilovića, a potom preuzeli tri krijumčarene osobe, državljane Armenije, i vozilom povezli prema granici sa BiH te u blizini granice izašli iz navedenog vozila i zajedno sa drugooptuženim pješice, šumskim putem, zaobilazeći granični prelaz ušli na teritoriju BiH gdje ih je u blizini sačekao optuženi Duraković svojim vozilom, koji je preko graničnog prelaza ušao u BiH kako bi ih dalje prevezao prema unutrašnjosti BiH.

 

U svojoj daljoj namjeri optuženi su spriječeni prilikom kontrole koju su izvršili policijski organi u graničnom pojasu naselja u mjestu Markovića Kolo, općina Čajniče.

 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com