Menu

"Sajam trešnje – Šatorovići 2018." 24. i 25. maja Istaknuto

Ljetna-i-zimska-rezidbaŠesti po redu "Sajam trešnje – Šatorovići 2018." će biti održan od četvrtka 24. do petka 25. maja u Šatorovićima kod Brčkog.

 

 

Na sajmu se očekuje oko pedeset izlagača kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regiona, što ovaj sajam ujedno stavlja u red međunarodnih.

 

U sklopu sajma, prije njegovog samog otvaranja, u Petak 25. maja od 11h, biće održana i stručna prezentacija na temu „Ljetna i zimska rezidba, te aktuelnosti savremenog uzgoja trešnje".

 

Stručno predavanje organizuje Udruženje/Udruga voćara Brčko distrikta BiH „Savremeni voćari". Predavanje će održati Prof. dr. Mirsad Kurtović sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu – redovni profesor na predmetu oplemenjivanje biljaka, ekspert u oblasti voćarstva, biljnih genetskih resursa i integralne voćarske proizvodnje.

 

„Savremeni voćari" pozivaju sve poljoprivredne proizvođače i građane da posjete i uveličaju ovu manifestaciju.

 

http://agroportal.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com