Menu

Prijavi se na eMPIRICA ICT Challenge 2016: Osvoji stipendiju od 2.500 KM! Istaknuto

empirica-660x330Ako voliš informatiku, ovo je izvrsna prilika za tebe! Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA poziva te da se prijaviš na takmičenje u znanju iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija koje se održava u Brčkom i Tuzli 23.04.2016. godine i osvojiš vrijednu stipendiju za upis na studij eMPIRICE.

 

Šta je eMPIRICA ICT CHALLENGE?

 

eMPIRICA ICT CHALLENGE je takmičenje u znanju iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), na kom će se provjeravati teorijske osnove iz gotovo svih područja IKT, kao i opšta informisanost o aktuelnim temama iz svijeta informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

 

Kako se prijaviti?

 

Na takmičenje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola iz BiH, kao i kandidati koji su ranije završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za prijavu je potrebno popuniti OBRAZAC za prijavu.

Mjesto i datum održavanja

Takmičenje će se održati na Visokoj školi eMPIRICA istovremeno u Brčkom i Tuzli, u subotu 23. aprila 2016. godine, s početkom u 10 sati.

 

Nagrade: 10 stipendija u iznosima od 500 do 2.500 KM za upis na studij eMPIRICE.

 

Deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate dobiće vrijednu stipendiju za upis na Visoku školu eMPIRICA, za jedan od studijskih programa: Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ilistudij na daljinu), i odabir mjesta studiranja (Brčko ili Tuzla), u iznosima od 500 do 2500 KM.

 

Faze takmičenja

 

U prvoj fazi takmičenja kandidati polažu on-line test za provjeru znanja u oblasti IKT. Rangiranje najboljih deset kandidata se vrši na osnovu osvojenih bodova na testu, i to samo u slučaju da kandidati ostvare više od 50% bodova. U slučaju da neki od deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate imaju isti broj bodova, za njih se organizuje druga faza takmičenja, u kojoj će kandidati imati priliku pokazati svoju kreativnost i motiviranost u razgovoru sa eMPIRICA timom. Na osnovu bodova ostvarenih u drugoj fazi sačiniće se konačna rang lista najboljih deset kandidata. Sa ostalim propozicijama takmičenja takmičari će biti upoznati prije testiranja.

 

PRIHVATI IZAZOV I PRIJAVI SE

Prijavi se najkasnije do 20. aprila 2016. godine, putem  OBRASCA za prijavu. Imena pobjednika biće objavljena i na web stranici Visoke škole eMPIRICA.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com