Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Počela izgradnja šetališta i teretane na otvorenom u Gornjem Rahiću Istaknuto

set3U mjesnoj zajednici Gornji Rahić u toku je projekat izgradnje šetališta pored rijeke Brke, kao i postavljanje teretane na otvorenom. Mjesna zajednica Gornji Rahić je po broju stanovnika najmnogoljudnija u Brčko Distriktu BiH, ali na ovom području nedostaju objekti za sport i rekreaciju. Zbog toga će obnovom šetališta i otvaranjem teretane biti pružena prilika za aktivno bavljenje sportom i rekreaciju svim stanovnicima, a posebno mladima. Cilj projekta, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM),će omogućiti svim stanovnicima da se druže, okupljaju i vježbaju na otvorenom, te im pružiti priliku da urade korisne stvari i za sebe i za lokalnu zajednicu.

 

 

"Za našu mjesnu zajednicu ovo je jedan od prvih ovakvih projekata koji je od velikog značaja i koristi za cijelu zajednicu, a posebno mlade,"rekao je Mirza Mešanović,predsjednik mjesne zajednice GornjiRahić.

 

Mešanović je naveo da je ranije u mjesnoj zajednici vladala monotonija,i da je bilo skoro nemoguće organizovati druženje mladih na bilo koji način. Međutim, kaže da se sada situacija promijenila, i da se omladina aktivirala kroz razne akcije. Ovaj projekat je omogućio svima stanovnicima, a naročito mladima, da se uključe u njegovu realizaciju i pokrenu aktivnosti koje su korisne za cijelu zajednicu. Tako je 25 mladih volontera aktivno učestvovalo u akciji čišćenja terena na kojem se gradi šetalište i teretana.

 

Salih Ibrahimbegović, predstavnik mladih iz Gornjeg Rahića, smatra da će mladi koji budu učestvovali u sportskim aktivnostima i druženju biti usmjereni na pravi put i postati pokretači pozitivnih vrijednosti u lokalnoj zajednici.

 

"Koristi od otvaranja šetališta i teretane na otvorenom su veliki. Druženja i sportske aktivnosti su otvorenog karaktera te će i obližnje lokalne zajednice imati pristup svim aktivnostima," rekao je Ibrahimbegović.

 

Svečano otvaranje šetališta i teretane na otvorenom je planirano za sredinu mjeseca juna ove godine.

 

dzematrahic.ba

 

set1set2set3set8

 

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com