Menu

Opština Gora traži status Distrikta po uzoru na Brčko Istaknuto

383007 goranci01-news1-nemanja-pancic ffGrađanska inicijativa Goranaca (GIG) predložila je pregovaračkim timovima Vlade Srbije i visoke predstavnice EU Federike Mogerini da se za opštinu Gora obezbijedi status Distrikta, kao što je to slučaj sa Brčkom u BiH.

 

 

Tu opštinu naseljavaju isključivo Goranci, te iz inicijative navode da bi status Distrikta značio obezbjeđivanje stabilnosti i mira.

 

U saopštenju za medije GIG navodi da je u rješavanju konačnog i trajnog statusa Kosova najvažnije da se vodi računa o interesima svih etničkih zajednica, kako bi se obezbijedio trajni mir i zajednički suživot.

 

„Za Gorance, kao specifičnu etničku zajednicu, veoma je važno da očuvaju svoj identitet i da kroz status Distrikta razvijaju ekonomiju i privredu, posebno stočarstvo, poljoprivredu i turizam", navodi se u saopštenju GIG-a.

 

http://www.vesti-online.com

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com