Menu

baner for web jpg

Brčko: Pronađen kokain, skank, mini laboratorija, oružje, municija... Istaknuto

ak 1Po nalogu Tužilaštva BiH provodi se akcija usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja opojnih droga i krijumčarenja oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

 

 

Na području Brčkog, Bijeljine i Tuzlanskog kantona do sada je u okviru akcije izvršeno 14 pretresa. Akcija se realizuje u saradnji sa sigurnosnim agencijama Republike Austrije.

 

Po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su akciju proveli u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu ( SIPA), MUP-om TK i Upravom za borbu protiv teškog i organizovanog kriminaliteta MUP-a RS. Akcija kodnog naziva „Granica" usmjerena je na 26 osoba koje su pod istragom zbog navedenih krivičnih djela od kojih je 12 lišeno slobode.

 

"Pronašli smo preko jednog kilograma kokaina, oko pola kilograma skanka. U kući na području grada smo pronašli mini laboratoriju, veću količinu oružja i municije, preko 50.000 maraka za koje je nepobitno utvrđeno da potiču od prodaje droga. Imamo i više skupocjenih automobila kod lica koja su predmet obrade" rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH.

 

Od 14 lokacija na kojima su do sada izvršeni pretresi 11 se nalazi na području Brčkog, tri su na području PU Bijeljina. Ova akcija će biti nastavljena i u narednom periodu i biće proširena.

 

ak 1ak 2ak 3ak 4

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com