Menu

Više stotina građana Brčkog: Mirna šetnja za žrtve genocida u Srebrenici Istaknuto

110718-Srebrenica-2-ovo-642x336Udruženje građana „Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja" Brčko Distrikta i ove godine 11. jula, u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. organizovalo je mirnu šetnju u Brčkom.

 

 

Ispred organizatora mirne šetnje u Brčkom medijima se obratio Admir Karalić, predsjednik Udruženja "Klub prijatelja Srebrenice i Podrinja" koji je kazao da je glavna simbolika ovog događaja u Brčkom saosjećanje sa svima onima koji su izgubili svoje najmilije, te potreba da 11. juli uđe u historiju i da ga svi poštujemo i uvažavamo.

 

Istaknuta je i potreba stvaranja i njegovanja kulture sjećanja i ljudskog dostojanstva kako bi se u narednom periodu putem istine došlo do pomirenja i suživota na ovim prostorima.

 

Druga po redu, mirna šetnja u Brčkom održana je putanjom od gradskog parka kod Ekonomske škole do Centralnog spomenika šehidima i poginulim borcima Armije R BiH Brčko. Učešće u šetnji uzelo je više stotina naših sugrađana.

 

Uz prigodan recital, u sklopu programa prisutnima se obratila i Emina Pita, profesorica bosanskog jezika i književnosti koja je od nadležnih institucija zatražila brže i efikasnije djelovanje na rasvjetljavanju ratnih zločina koji su se u proteklom ratu desili u Brčko Distriktu.

 

Mirna šetnja za Srebrenicu u Brčkom protekla je dostojanstveno.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com