Menu

Slaveći pobjedu Hrvatske na ulicama Mostara dječak uzvikivao "Nož, žica, Srebrenica" /VIDEO/ Istaknuto

mo7Maloljetnik koji je sinoć u Mostaru, slaveći plasman Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, uzvikivao "Nož, žica, Srebrenica", bacio je mrlju na proslavu uspjeha Vatrenih i to baš na 11. juli kada se obilježava godišnjica najvećeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

 


Pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske i plasman u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji slavili su se dugo u noć u susjednoj zemlji, ali i u Bosni i Hercegovini. Vatreni su borbom i kvalitetnim igrama osvojili simpatije svih ljubitelja nogometa širom svijeta.

 

Polufinalni meč između Hrvatske i Engleske pratio je veliki broj navijača u Mostaru, a nakon prolaska u finale počelo je veliko slavlje na ulicama gradova u Hercegovini.

 

Međutim, iako su glavni akteri bili izabranici Zlatka Dalića i historijski uspjeh Hrvatske, da slavlje ne prođe bez fašističkih ispada pobrinuo se dječak koji je na ulici poručio "Nož, žica, Srebrenica" i to na dan kada je civilizirani svijet obilježavao 23. godišnjicu srebreničkog genocida.

 

Nakon što je plasman Hrvatske u polufinale nakon pobjede protiv Rusije u Širokom Brijegu proslavljen psovanjem Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, ponovo su se mogli čuti slični sramotni povici.

 

https://www.klix.ba

 

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com