Menu

Brčko: Zakon o zabrani pušenje ne primjenjuje se u punom kapacitetu Istaknuto

zpuZakon o zabrani konzumiranja cigareta u institucijama i javnim ustanovama Brčko distrikta na snagu je stupio 1. januara 2018. godine. Međutim njegovom implementacijom nisu zadovoljnji inicijatori donošenja ovog zakonskog rješenja.

 

 

Zakon je, tvrde, poprilično fleksibilan za one ugostitelje kojima je trebalo vremena da svoje objekte prilagode novom načinu rada. Rok od šest mjeseci je prošao međutim zakon se, ako je suditi po intervencijama predlagača, ne provodi u punom kapacitetu.

 

"Da vidimo šta rade inspekcijske službe i šta radi nadzorni organ, odnosno Odjeljenje za zdravstvo, da li su izašli na teren i da li su se zainteresovali o primjeni zakona. Nakon poslaničkog pitanja dobila sam informaciju Inspektorata da su na terenu određene stavke zakona neprimjenjive. Ništa iz zakona nije realizovano. Svi vlasnici ugostiteljskih objekata su bili opomenuti tako da je sljedeća sankcija, u slučaju nepoštovanja zakona, materijalna u skladu sa zakonom", kazala je Lidija Ljubojević, zastupnica SDS-a u Skupštini Distrikta.

http://brcko.tv

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com