Menu

Priča o najvećem prevarantu: 20 godina glumio da je nogometaš Istaknuto

kaiser3333-696x456Carlos Henrique Kaiser. Vjerovatno je puno vas do sada čulo za ovo ime, ali ako niste – riječ je o najvećem nogometnom prevarantu u historiji.

 

 

Brazilac je desetljećima uspješno varao sve, ostvario profesionalnu karijeru bez ijednog postignutog pogotka, a njegova nevjerovatna prevarantska priča sada je prenesena i na veliko platno, piše Goal.com.

 

Naime, izašao je trailer fantastičnog dokumentarca 'Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football' kojeg su režirali Louis Myles, a producirali irski producenti Tom Markham i Rob Fullam.

 

Nadimak Kaiser je zaradio zbog sličnosti s Franzom Beckenbauerom. Naravno, samo fizičke jer ovaj 55-godišnji Brazilac nije posjedovao apsolutno nikakav nogometni talent. Rođen je u Porto Alegreu, a tvrdi da je otet sa sedam godina i doveden u Rio de Janeiro. Veći dio djetinjstva je proveo u Botafogu gdje su ga odgojili bogati očuh i majka koja je imala problema s alkoholom.

 

Uz pomoć lukavosti, snalažljivosti i sposobnosti da manipulira ljudima uspio je izgraditi 20-godišnju karijeru bez ikakvog nogometnog talenta. Nije se bojao apsolutno nikoga, bio je imun na neugodnosti, a osim klubova i nogometnih zvijezda uspio je prevariti i najveće brazilske kriminalce i tako doći do svog jedinog cilja – mjesta u visokom društvu.

 

Njegova priča kreće 80-ih godina prošloga stoljeća kada se sprijateljio s velikanima sporta poput Bebeta, Carlosa Alberta, Zica, Renata Gaucha i svi se oni pojavljuju u dokumentarcu i pričaju o nevjerojatnom pothvatu koji je prečesto graničio s fantazijom.

 

"Njegova priča je bila toliko dobra da, kada biste mu dopustili da samo otvori usta, to bi bilo to. On bi vas šarmirao. Niste to mogli izbjeći. Ako mu dopustite da nešto kaže, prevarit će vas i nasjest ćete," ispričao je legendarni Bebeto.

 

Upravo su slavni prijatelji nagovarali svoje klubove da potpišu Kaisera svaki puta kada bi oni ostvarili neki transfer. Tako je on bio u redovima slavnih Botafoga, Flamenga, Fluminensea, Palmeirasa i Vasca. Svaki puta kada je trebao zaigrati, odglumio bi ozljedu i tako sakrio svoju prevaru. Kako u to vrijeme nije bilo napredne liječničke tehnologije, njegova je priča prolazila. Službeno je bio napadač, ali nikada nije postigao niti jedan gol.

 

"U klubovima sam uglavnom bio tu da pomognem igračima u životnim odlukama i da se pobrinem da se ništa ne dogodi. Kako da vam objasnim... Preuzeo sam krivicu od mnogih poznatih igrača. Bio sam nogometna dadilja. Kada god bi me predsjednik želio otjerati, igrači bi stali uz mene i nisu mu to dopustili. Vezao sam ih za sebe, imao sam potpuno povjerenje i uvijek bi stali na moju stranu", ispričao je najpoznatiji nogometni prevarant koji se čak uspio prodati i u Europu.

 

Kupio ga je tadašnji francuski drugoligaš Ajaccio u kojemu je čak upisao i 20 nastupa u kojima je korišten kao zamjena. Na predstavljanju u klubu navijači su se nadali magiji od Brazilca, a kako nogometne magije kod njega nije bilo, napravio je jedino što je znao – sve je vrijeme ispucavao lopte prema navijačima.

 

Nakon epizode u Francuskoj vratio se u Rio de Janeiro gdje je završio karijeru s nevjerojatnim napadačkim učinkom – nula postignutih golova!

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com