Menu

Brčko: Naknade za "minuli rad" od početka iduće godine Istaknuto

damir bulcevic okt info 2017Novi Zakon o platama javnih službenika Distrikta, koji je u pripremi, trebao bi biti primijenjen od prvog januara iduće godine.

 

 

Jedno od zakonskih rješenja je i uvođenje naknade za minuli rad.

 

Osnovna tendencija zakona je da uposlenici koji rade identične poslove imaju i iste plaće. Nadalje, da se javni službenici izjedanače sa uposlenicima nekih javnih ustanova, odnosno da se i njima obračnava naknada za minuli rad.

 

"Novo zakonsko rješenje tretira preciznije definisanje platnih razreda i podrazreda, ali će uzeti u obzir i specifičnosti, te značaj posla prosvjetnih radnika kojima će, prema prijedlogu, plate biti uvećane", rekao je glavni koordinator brčanske Vlade, Damir Bulčević.

 

Inače, komisija je dobila zadatak da do konca narednog mjeseca završi posao oko nacrta zakona kako bi, do kraja godine, zakon prošao i svu neophodnu skupštinsku proceduru.

http://radiobrcko.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com