Menu

Omladina iz Gornjeg Rahića ne zaboravlja osobe s poteškoćama Istaknuto

Rahic omladina sa osobama sa po8U nedjelju 5. augusta, grupa mladih iz Gornjeg Rahića je održala izlet i druženje sa osobama s poteškoćama. Ovim događajem željeli su ukazati na ravnopravno uključivanje osoba sa poteškoćama u svakodnevni društveni angažman.

 

 

U sklopu projekta "Inkluzija omladine sa poteškoćama", mladi su kroz igru i sportske aktivnosti proveli dan u ugodnom društvu i prirodnom ambijentu. Zajedno sa volonterima, organizovane su aktivnosti poput odbojke, badmintona, te utrke u vrećama. Poslije sportskih aktivnosti počastili su se i ukusnim roštiljem. U znak zahvalnosti, učesnici su nagrađeni medaljama.

 

Navedene aktivnosti su dio projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine", koji implementira IOM, a podržava USAID, Vlada Velike Britanije i Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini.

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com