Menu

baner for web jpg

Kad će građani BiH moći voziti 100 kilometara za marku i po? (VIDEO) Istaknuto

GOLF-PUNJENJE-696x456Električni automobili još neće biti svakodnevna pojava na ulicama bh. gradova.

 

 

Razloga za to je mnogo, a jedan od ključnih je nepostojanja zakonskih regulativa i beneficija koje bi omogućile masovnije korištenje ovih vozila.

 

Udruženje ovlaštenih zastupnika i trgovaca automobilima u Federaciji BiH uputilo je nadležnima inicijativu za smanjenje i usklađivanje carinske stope na uvoz, te uvrštavanje registracije i korištenja električnih automobila u zakonske regulative BiH.

 

– Mi hitno moramo uvrstiti električne automobile u pravilnik u registraciji, hitno moramo poraditi na infrastrukturi instaliranja elektropunjača u BiH i naravno, moramo stimulisati nabavku električnih automobila u skladu sa potrebama i onime što budućnost nalaže, kaže Haris Muratović, predsjednik Udruženja zastupnika i trgovaca aumtomobilima u FBiH.

 

Kada će građani BiH moći voziti 100 kilometara za marku i po, video na ovom linku https://www.fokus.ba/vijesti/bih/kad-ce-gradjani-bih-moci-voziti-100-kilometara-za-marku-i-po-video/1195461/

 

https://www.fokus.ba

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com