Menu

Automobile rastavljali u šumi, pa prodavali dijelove Istaknuto

auta-rastavljena333-696x456Trojicu mladića sa Sokoca policija je prijavila tužilaštvu zbog sumnje da su, kao članovi organizovane auto-mafije, od lopova preuzimali ukradena vozila, a zatim ih u šumi u okolini Olova rastavljali, te prodavali u dijelovima.

 

 

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su u pitanju Slobodan S. (30), Jovica K. (25) i Đorđe T. (28), a policija ih tereti za ukupno šest krađa, od čega tri teške.

 

"Slobodan je već u pritvoru zbog sličnih krivičnih djela izvedenih u FBiH, dok je Đorđe u bjekstvu i za njim se traga", kaže naš sagovornik.

 

Trojica mladića, kako ih sumnjiče, stoje iza "kasapljenja" vozila koja su ukradena na području koje pokriva Policijska uprava Doboj, odnosno u tom gradu, te u Derventi, Modriči i Brodu.

 

"U pitanju su isključivo 'Volkswagenova' vozila, i to uglavnom golfovi", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih".

 

Trojica mladića su, konkretno, osumnjičeni da su preuzimali vozila od lopova koji su ih prethodno ukrali.

 

"Potom su ih, kako ih teretimo, vozili u jedno selo kod Olova, odnosno u šumu. Tu živi tek nekoliko stanovnika, koji ništa sumnjivo nisu primijetili. Međutim, policajcima je uspjelo da pronađu lokaciju, a zatim i dijelove vozila", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

 

Iz dobojske policije u petak je potvrđeno da su Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijeli izvještaj protiv ta tri lica, a zbog sumnje da su se o zakon ogriješili od 2012. do sredine juna prošle godine.

 

"Njih su identifikovali policajci PU Doboj, zajedno sa kolegama iz Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona", rekli su iz dobojske policije.

 

Po svemu sudeći, identifikovanjem ove trojice osumnjičenih nije stavljena tačka na ove krađe, jer je potrebno utvrditi ko je još u tome učestvovao. Naime, moguće je da su oni imali još saradnika, a u toku je istraga o tome ko je ta auta krao.

 

Takođe, moguće je da će se utvrđivati i da li ova grupa stoji iza još nekih krivičnih djela.

 

/NN/

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com